Nagy eséllyel. A trendeket követni ugyanis nem csak úgy lehet, ha azonnal elrohansz a legközelebbi bevásárlóközpontba, és máris beszerzed a legdivatosabb ruhadarabokat. Egy bizonyos kor után nagy valószínűséggel otthon is elég bőséges a választék ahhoz, hogy ki tudd belőle válogatni a divat körforgásában újra felbukkant darabokat. Így akár egy fillér elköltése nélkül is makulátlanul divatos lehetsz a tavaszi trend jegyében.

A tudatos vásárlás egyik alapja, hogy minél részletesebben felmérd, mi az, ami már évek óta ott csücsül a gardróbodban. Ezután kiválaszthatod belőlük azokat, amelyek beillenek az idei tavaszi trend keretei közé. Így az is hamar kiderül, hol elkerülhetetlen a vásárlás, milyen műfajban szeretnél mindenképpen egy új ruhadarabot. Aki pedig tisztában van azzal, milyen színek és szabások állnak jól neki, az az üzletben is magabiztosan fogja kiválasztani a legtutibb ruhadarabot. Most azonban lássuk, melyik az az 5 tavaszi trend, amelynek követéséhez jó eséllyel mindened megvan otthon.

Tavaszi trend #1 – a szín: bézs

A bézs, a nyersszín és a halványsárga árnyalatai idén minden kirakatban visszaköszönnek. Így ha van otthon egy bézs színű felsőd, nadrágod, esetleg egy lenvászon szoknyád, máris nyert ügyed van, kezedben a tavaszi trend egyik legjobb színe. Elő ezekkel a ruhadarabokkal, idén bőven lesz alkalmad viselni őket.

5 tavaszi trend, amelyhez nem kell új ruhát venned

Tavaszi trend #2 – a minta: csíkos

A legjobbak azok a ruhák, amelyeknek csíkjai a szivárvány minden színében pompáznak. Ám ha találsz a szekrényben egy egyszerű, színes, csíkos inget vagy szoknyát, azt is bátran előveheted. Kombináld egy színben hozzáillő, egyszínű darabbal, és máris felkészültél a tavaszi trend követésére.

5 tavaszi trend, amelyhez nem kell új ruhát venned

Tavaszi trend #3 – a fazon: rövidnadrág

Ezzel nem árt óvatosnak lenni, hiszen nem az a cél, hogy a mikroméretű rövidnaciból mindenünk kivillanjon. A combközépig érő, élére vasalt, szafari-stílusú rövidnadrág viszont teljesen kulturált városi viselet – pont annyit mutat, és annyit rejt el, amennyit érdemes.

5 tavaszi trend, amelyhez nem kell új ruhát venned

Tavaszi trend #4 – a cipő: színes, mintás

A barna, fekete és nude cipők egyeduralma után az utóbbi években előretörtek a színes, mintás, feltűnő cipők. Vagyis keress elő minden olyan lábbelit a szekrényből, amely kívül esik a barna-fekete-nude háromszögön. Ha van egy állatmintás, vagy metálszínű balerinacipőd, egy királykék szandálod vagy egy zöld gumicsizmád, máris kezedben az idei tavaszi trend.

5 tavaszi trend, amelyhez nem kell új ruhát venned

Tavaszi trend #5 – a táska: fonott

A legtöbb gardróbban lapul egy fonott szalmatáska vagy egy strandtáska. Most jött el az idejük, újra divatba jöttek. A klasszikus strandtáskákkal a városban is mászkálhatsz, ha pedig felbukkan a szekrény aljából egy természetes anyagból készült, apró, fonott doboztáska, akkor igazi kincset találtál.

5 tavaszi trend, amelyhez nem kell új ruhát venned

Kutassátok át a szekrényt, legyetek kreatívak, és legfőképpen legyetek jól!

Csiki Judit

Life &Style coach

zoldsalata.hu

Jólétre Nevelés Naptár


Pin It on Pinterest