Mindig is nagyon foglalkoztatott bennünket, hogy az emberek hogyan találnak rá a hivatásukra. Nem, nem a szakmájukra, hanem a hivatásukra. Arra a területre, amely a legnagyobb örömöt okozza nekik, amelyben elhivatottak, amelyben megnyílnak és önazonosak. Ahol nem fontos az időtényező, mert bármikor képesek vele foglalkozni. Örömmel.

Biztosan te is gondoltál már arra, vajon mi lesz a gyermekeidből. Lehet ugyan, hogy még messze a pályaválasztás, mégis érdemes előre gondolkodni. Például beszerezni vagy készíteni olyan kiegészítőket, amelyek segítik beleélni magukat az éppen vágyott hivatásba. Érdemes akár a szobájuk kiegészítőit is erre áthangolni. Mert ez is a jólétre nevelés része.

Fontos, hogy gyermekeink tudják,

  •         merre tart az életük,
  •         milyen hivatások közül választhatnak,
  •         milyen döntéseket hozhatnak meg.

Ehhez pedig az is kell, hogy azokat a döntéseket ők hozzák meg. Nyissuk hát fel idejében a szemüket arra, hogy ők lesznek felelősek az életükért. Neveljünk felelőségtudatra!

A gyermeki önkifejezés színtere

A gyerekek önkifejezésére és önmaguk megismerésére a legalkalmasabb terep a szobájuk. Legyen szó pusztán az ágy melletti területről, fél vagy akár egész szobáról, kell egy sarok, amivel csak ők rendelkeznek. Ennek hangulata, dekorálása meghatározó lehet egy egész életére.

Ha ebben szabad kezet adunk nekik – némi iránymutatással – akkor szépen ki tud bontakozni a személyiségük. Ezáltal pedig képesek lesznek önazonos döntéseket hozni akár a hivatásukat illetően is. Ugyanis minél hamarabb találják meg a hivatásukat, annál több időt tudnak majd annak szentelni, amit valójában szeretnek.

Az élet egyik legnagyobb útravalója az, hogy megmutatjuk gyermekeinknek a lehetőségeiket és hagyjuk meghozni az saját döntéseiket. Azaz jólétre vagyis jóllétre neveljük őket.

Ne gondolkozzunk tematikus gyerekszobákban! Jelenítsük meg inkább kiegészítőkkel az aktuális kedvenceket, irányvonalat. Tudjuk jól, fiatal korban akár havonta változhat az elképzelésük. Egy szobát pedig mindig és mindig teljesen áthangolni igazán megerőltető lenne.

De hogyan lehet könnyűvé tenni az áthangolást? Mire figyeljünk közben? A következő blogbejegyzésből kiderül.

Addig is maradj velünk és légy jól!

Jólétre Nevelés Naptár


Pin It on Pinterest