Digitális nevelés

Vajon jót teszek a gyermekemnek, vagy rosszat, ha engedem mobilozni, tabletezni? Tiltsam, vagy engedjem az internetezést? – bizonytalankodik rengeteg szülő a modern eszközök nyújtotta kihívások miatt.

Ezer érvet olvashatsz az okoseszközök használata ellen – ugyanakkor kevés információt kaphatsz szülőként arra, hogyan segítheted gyermekedet a digitális világ útvesztőiben.

Komoly vitákat olvashatsz a témában, mert mindenki tudja, hogy

  • nem szabad megengedni a tabletezést/telefonozást
  • korlátozni kell a tabletezést/telefonozást
  • kifejezetten meg kell engedni a tabletezést/telefonozást
  • nem internetezhet a gyerek,
  • néha internetezhet a gyerek,
  • bármikor internetezhet a gyerek,

csak, hogy néhány népszerű példát felsoroljunk.

De vajon hol folynak ezek a viták?

Igen, az interneten.

És az internethasználati statisztikákat szemügyre véve a vitatkozók többsége tabletről, vagy okostelefonról ír.

Mert ma szinte minden családban van okostelefon, tablet és internet – és a legnagyobb hiba, amit elkövethetünk, ha úgy teszünk, mintha nem lennének a mindennapjaink részei.

Mi nem rémisztgetünk nem létező veszélyforrásokkal – hanem megoldásokat adunk a kezedbe, amikkel elfogadható mértékűre csökkentheted a gyermekedre leselkedő veszélyeket.

Hiszünk abban, hogy ezek az eszközök is rendkívül hasznosak, ha körültekintően, célhoz kötötten használja őket a család.

Megmutatjuk, hogyan taníthatod meg gyermekednek az okoskütyük használatát, hogy ő maga is tudatos, körültekintő felhasználó lehessen.

Segítünk, hogy megtaláld azokat az alkalmazásokat, amik egyszerűbbé teszik a családod mindennapjait, miközben csökkentheted a céltalanul interneten böngészgetést is.

Tippeket és ötleteket adunk ahhoz, hogyan segítheted a modern eszközök használatával a közös időtöltést, a tanulást, a sportolást, az időbeosztást, vagy akár a családi élet megszervezését.

 

 

 

A digitális nevelés szakértői:

Fülöp Hajnalka

Fülöp Hajnalka

Fülöp Hajnalka vagyok, újságíró, internetbiztonsági szakértő, három fiatal felnőtt és két kamasz édesanyja. Internethasználatról szóló élmény-előadásokat és tréningeket tartok szülőknek, pedagógusoknak, gyerekeknek, tiniknek, és- többek között – a digitális környezetben való nevelésről írok cikkeket.

Stefán Luca

Stefán Luca

Olvasni a digitális korban is élmény. Nem is lehet elég korán kezdeni! Ezt vallom, és ennek szellemében építem folyamatosan a MeseLes olvasgató adatbázisát. Mára már négyszáznál is több kortárs gyermekvers és mese található meg az oldalon, a legtöbbjük színes illusztrációval gazdagítva. 

Tkalčec Petra

Tkalčec Petra

@nokonceptmama

3 fiús, Budapestet imádó anyuka vagyok, kreatív ötletekkel, Nokoncept bloggal és a Boya krétákkal színezem napjaimat.

Pajor Nikoletta

Pajor Nikoletta

Szomorúan látom, hogy a mindennapokban az internethasználat célja kizárólag a szórakozás, a céltalan időtöltés, a közösségi oldalakon való vég nélküli görgetés. Hiszem, hogy ennek oka csupán az, hogy egészen egyszerűen belecsöppentünk a digitális világba, és megfelelő útmutatás nélkül el is vesztünk benne.

Szabó Bia

Szabó Bia

BeeCorp Studio

Kreatív ügynökség vezetőjeként kiemelten fontos törekvésem a digitális jólét megteremtése, és fenntartása. Számomra nagyon fontos, hogy a mai kor családjai digitálisan felkészülten neveljék gyermekeiket, hiszen rengeteg veszélyt rejt az internet, és ki védené meg őket, ha mi nem vagyunk?

Pin It on Pinterest