Egészségre nevelés

Mindegy, hogy fiú vagy lány – csak egészséges legyen” – szól a kívánság a várandósság alatt.

Hiszen minden szülő természetes vágya, így nyilván a tiéd is, hogy a gyermeke sokáig, és a lehető legteljesebb egészségben éljen.

Aztán, a gyermek megszületését követően, a szürke hétköznapokban már egyre nehezebb az egészséges életmód – és ha ez nem lenne elég, naponta nézhetsz szembe egymásnak ellentmondó információkkal.

Jönnek a „szerintem”-ek, a kért és kéretlen jó tanácsok, érvek és ellenérvek, trendek és divatok a táplálkozás és mozgás területéről, és lassan már úgy érzed, hogy semmit sem tudsz, amiben korábban tökéletesen biztos voltál.

Mindenkinek van véleménye

  • a szoptatásról,

  • a helyes hozzátáplálásról

  • az egészséges táplálkozásról

  • a megfelelő mennyiségű mozgásról

  • az óvodai/iskolai étkezésről

csak éppen az a baj, hogy ezek a vélemények gyakran homlokegyenest ellentmondanak egymásnak is, nem csak a józan észnek. De sajnos ez nem akadályozza őket abban, hogy kizárólagosnak ítéljék a saját véleményüket.

Mást mond a védőnő, a nagyi, a szomszéd, az ovistárs anyukája, a dadus, a boltos néni, a …

Pedig… nem is olyan szörnyen bonyolult az egészségre nevelés.

De mi is az egészségre nevelés? Mi az egészség?

Az ép test és ép lélek nem csupán a szólásban, hanem az életben is szorosan összekapcsolódik. A testi egészségünk ugyan nem fontosabb a lelkinél – de legalább annyira fontos.

Ahhoz, hogy jól élj, elengedhetetlen, hogy egészséges legyél – hiszen az egészségügyi problémák gátolják, hogy élvezd ezt a csodálatos ajándékot, amit életnek nevezünk.

Anyanyelvünk az ideális testi állapotot nevezi egészségnek – vagyis azt, amikor mindent megadsz a szervezetednek, amire annak szüksége van.

Mindent, a megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyagot, amire a működéséhez szüksége van – és a megfelelő mennyiségű és minőségű mozgást is.

Hisszük, hogy ez a két terület együtt, összhangban tudja segíteni gyermeked egészséges testi fejlődését.

Küldetésünk, hogy abban segítsünk neked szülőként és nagyszülőként, hogy mielőbb be tudd vezetni a családod életébe az egészséges életmódot, a kiegyensúlyozott táplálkozással és a megfelelően megválasztott mozgásformákkal.

Ambrus Éva (a ManóMenü megálmodója) írásai abban lesznek segítségedre, hogy megérthesd és elsajátíthasd az egészséges táplálkozás alapjait, és bátran belevághass új ételek készítésébe akkor is, ha nem vagy sztárszakács.

Élelmezésvezetői tapasztalataival támogat téged abban, hogy mielőbb elkezdhesd a kiegyensúlyozott táplálkozás tanítását a gyermekednél, hogy felnőtt korára már természetes legyen a számára.

Nébald Alexandra (a Tündérvirág Mozgás Kuckó megteremtője) pedig a mozgás és a sportok útvesztőiben igazít el téged – nem is lehetne jobb idegenvezetőd nála, hiszen óvodás kora óta a sport világában él.

Írásaival megismerteti veled a rendszeres mozgás áldásos hatásait, megmutatja neked, hogyan segítheted gyermeked abban, hogy a kütyükkel terhelt társadalmunkban mégis eleget mozogjon, kitartóbb és fegyelmezettebb legyen, és ezáltal könnyebben vegye az akadályokat.

Nincs találat

A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.

Az egészségre nevelés szakértői

Ambrus Éva

Ambrus Éva

Élelmezésvezető, Manómenü

2016-ban hoztam létre a ManóMenüt szakemberek támogatásával, melynek célja, hogy támogatást nyújtson az édesanyáknak az egészséges és kiegyensúlyozott gyermektáplálás megvalósításában.

Nébald Alexandra

Nébald Alexandra

TSMT terapeuta, mozgásfejlesztésért felelős szakember

Mi vagyunk a példák gyermekünk számára! Minket fog utánozni, mi rezgéseinket veszik át.

Abban szeretnék segíteni, hogy hogyan lehet megvalósítani az egészséges mindennapokat.

Pin It on Pinterest