Érzelmi nevelés

Légy jól – avagy merj boldog lenni!

Az érzelmi intelligencia csoport bemutatkozása

 

Az érzelmi intelligencia a képességek azon fajtája, ami a saját és mások érzelmeinek érzékelésével, megértésével, kifejezésével, és befolyásolásával kapcsolatos.

Egy olyan képesség, amelynek hála megértjük és meg is éljük az érzelmeket – sajátot és a másikét is, elfogadjuk és képesek vagyunk rá választ adni valamilyen módon.

Ha nem értjük az érzelmeinket, akkor nem is éljük meg azokat, aminek következtében nem leszünk jól, nem lehetünk jól, nem lehetünk boldogok.

A boldogság keresése az emberi mivolt alapja amióta csak tudatunkra ébredtünk. Vágyunk rá, keressük, kutatjuk. Sőt, szülőkként kitűzzük célul, hogy márpedig mi boldog gyermekeket nevelünk.

Ömlik ránk a sok információ a médiából, tulajdonképpen mi is a gyermekek boldogsága, folyamatosan megkapjuk a fórumokon, hogy így neveljünk, úgy neveljünk, idemenjünk, odamenjünk, ezt vegyünk, azt vegyünk a gyereknek, mert ettől tuti boldog lesz és mi jó szülők leszünk.

Rengeteg tippet kap az ember, ám mégis a legfontosabbat sokszor kifelejtik a médiumok, az ajánlatok.

A család szerepét.

Érzelmileg stabil, kiegyensúlyozott, boldogságra képes gyermek nem a kütyüknek, a villogó játékoknak, a méregdrága járműveknek hála lesz, és nem is a legújabb youtube videótól, vagy a lézerharctól. Hanem a családjától.

A család az alapvető közeg és tér, amiben megkaphatja a boldogság alapfeltételeit a gyermek: a biztonságot, elfogadást, a feltétel nélküli szeretetet, a biztonságos kötődést, az érzelmek szabad kifejezését és megélését. A szülő az érzelmi nevelés és példamutatás során adja át azokat a tapasztalatokat, élményeket, melyekből a gyermeke táplálkozhat, felépülhet, és képes lehet teljes életet élni.

Az érzelmek megértése, megélése és kifejezése adja meg azt a lehetőséget, hogy boldogságban éljünk gyermekeinkkel és jól legyünk. 

Az érzelmi intelligencia csoport

 

Küldetésünk, hogy a szülőknek és gyermekeknek olyan módszereket, eszközöket és megoldási stratégiákat adjunk a kezükbe, melyekkel segítjük a jól(l)étre nevelést abból a szemszögből, hogy megértik és elfogadják, értik és érzik egymást, és kiegyensúlyozott családi légkörben élik mindennapjaikat.

Hogyan és mivel igyekszünk segíteni a project keretein belül?

 

Gyakorló anyák vagyunk, így az összes termékünk, írásunk, találkozónk, rendezvényünk a gyerekekre és a családra épül.

Nélkülözhetetlennek tartjuk a közös idő eltöltését a gyermekekkel.

A minőségi idő során az alábbi témákkal fogunk foglalkozni:

  • önismeret fejlesztésével
  • tudatos jelenlét erősítésével
  • összetartozás és egymásra figyelés hangsúlyozásával
  • közös tevékenységek kialakításával
  • olvasásra neveléssel
  • segítőkészségre neveléssel
  • udvariasságra neveléssel
  • negatív érzelmek kezelésével

 

Ezek a területek mind-mind abban segítenek a családoknak, hogyan kerüljenek közelebb egymáshoz, hogy éljék meg érzelmeiket, milyen pozitív és negatív érzelmek léteznek, és hogyan kell azokat kezelni.

Az udvariasság és segítőkészség azért nélkülözhetetlen a projectben, mert az önzetlen segítségnyújtásra, mások felé empatikus odafordulásra serkenti az embert, ezáltal érzelmileg teljessé teszi a gyermekeket is, hiszen a másokra való odafigyelés egy alapvető, pozitív érzelmi töltetet ad.

Ki mondja meg, hogyan karácsonyozz?

Legyen ez a karácsony tényleg a tiéd!

Akár szereti valaki a karácsonyt, akár...

Varázslat az óvodában

...töltsd meg a kipontozott helyeket a...
5 tavaszi trend, amelyhez nem kell új ruhát venned

5 tavaszi trend, amelyhez nem kell új ruhát venned

Nagy eséllyel. A trendeket követni...

Az érzelmi intelligencia fejlesztés szakértői:

Petrus Márta

Petrus Márta

író, coach, pedagógus, 4+2 gyermekes édesanya

Számomra a legfontosabb a család. Mind a munkámban, mind a magán életemben. Több, mint egy évtizede segítem a családok életét a gyereknevelésben, a belső kommunikációban, a válás utáni regenerációban, új családok kialakulásában. 

Hollenczerné Balogh Ilona

Hollenczerné Balogh Ilona

Író, kézműves, pedagógus

Hollenczerné Balogh Ilona vagyok, akinek a matektanítás mellett a „gyöngyélete” van… Miért is? Közel 20 éve foglalkozom gyöngyfűzéssel, az igazi célcsoportom: kisgyerekes szülők, nagyik és természetesen a gyerekek. Jelenlegi iskolámban az elmúlt 15 évben számos hitelesített magyar gyöngyfűzési rekordot állítottunk fel a 24 órás gyöngybulik keretében.

Nádasi-Ozsvár Andrea

Nádasi-Ozsvár Andrea

bölcsész, közgazdász, informatikus, mesélő

Egyszemélyes szórakoztató családi vidámpark és tündér keresztanya, aki szabadidejében szárnyas boroszlánokról, zűrboszorkányokról és zámpírzoknikról álmodik, porcicákkal, zsebszöszökkel, és szőrös lábú fogtündérekkel súlyosbítva.

Szabados Melinda

Szabados Melinda

Meseíró

Szabados Melinda hamarosan elsőkönyves meseíró, egy szuper kisfiú anyukája. Számára kisfia a legfontosabb, illetve ő a meséi ihletője, főszereplője.

Ladányi Beáta

Ladányi Beáta

Önbizalomba Öltöztetve

A „Mit vegyek fel?-Önbizalomba öltöztetve” csapat küldetése az önbizalom köré szövődik. Bár meghatározó dolog a vonzó megjelenés, de önmagában semmit nem ér, ha nem tudunk kapcsolódni saját belső erőnkhöz, és ha nincs meg bennünk a megfelelő önszeretet.

Fraknói Krisztina

Fraknói Krisztina

Life és business coach

Life és business coach vagyok, emellett kínai asztrológia konzultációval is foglalkozom, személyesen és online is dolgozom a hozzám fordulókkal. Akkor keresnek meg ügyfeleim, amikor már szinte minden utat végigjártak, de még mindig nem találták meg a választ. 

Máté Brigitta

Máté Brigitta

Lépcsőfok

Máté Brigitta vagyok, a Lépcsőfok megálmodója, és tulajdonosa. Marketing,- és stratégiai tanácsokkal segítem a hozzám fordulókat. Ezen felül szenvedélyem az írás, szövegírással, lektorálással, korrektúrázással, valamint ezek tanításával is foglalkozom.

Szabóné Katona Eszter

Szabóné Katona Eszter

Viselkedésjavító

Szabóné Katona Eszter vagyok a viselkedésjavító, (majdnem pedagógus) szülő, második gyerkőcöm születése után szembesültem azzal, hogy nem tudok mit kezdeni fiam indulataival, csendesen szemléltem. Biztos voltam abban, hogy verni és ordítozni nem szeretnék, de hogy mit kezdjek vele, nem tudtam.

Stefán Luca

Stefán Luca

Meseíró

A legértékesebb kincs számomra a mesét hallgató gyermek csillogó szeme. Mi más is lehetne a küldetésem, mint bekerülni a varázslatba, és úgy alakítani azt, hogy igazán különleges élményt nyújtson?

Csiki Judit

Csiki Judit

Életmódblogger, Life & Style coach

Eredeti szakmám szerint újságíró vagyok, az elmúlt nagyjából 25 évben számos életmódmagazinban (pl. Wellness, Nők Lapja Egészség, stb.) jelentek meg cikkeim egészségről, életmódról, divatról, szépségről, lélekről. 

Surányi Tímea

Surányi Tímea

Tinillem

Hogyan jött a gondolat, hogy összegyűjtsem az illemszabályokat? Amikor a fiam kisiskolás volt, sokszor vártam rá az iskola előtt, közben láttam az ajtón kirohanó gyerekeket, hogyan köszöntik egymást szüleikkel, nagyszüleikkel. 

Mosolygó-Marján Erzsébet

Mosolygó-Marján Erzsébet

Helyesen Magyarul

Mosolygó-Marján Erzsébet vagyok, két eleven kisfiú boldog édesanyja és korrektor. Mindig is nagyon szerettem olvasni és már kisdiákként bántották a szememet a helytelenül írt szavak…

Pin It on Pinterest