Kreativitásra nevelés

A közös alkotás, az együtt töltött minőségi idő az egyik legfontosabb útravaló, amit szülőként a gyermekünknek adhatunk.

Ha a kicsikkel együtt rajzolunk, gyurmázunk, varrunk, olvasunk, sütünk, homokvárat vagy épp hóembert építünk, annak varázsereje van!

Valószínűleg a kész mű nem lesz szabályos. Talán maszatos is lesz minden körülöttünk. Az pedig szinte biztos, hogy jóval hosszabb ideig tart azt a bizonyos dolgot megcsinálni, mintha egyedül álltunk volna neki. A mérleg nyelve ugyanakkor mégiscsak pozitív irányba billen. A közösen készített alkotások – legyenek azok akár otthon, akár egy kézműves, játékos programon készült tárgyak – különleges érték hordozójává válnak.

Miért is?

Mert minden pillanat, amit a számunkra legfontosabbakkal, a gyermekeinkkel töltünk, aranyat ér. Sőt, még annál is sokkal többet! Felbecsülhetetlen haszonnal bírnak a gyerkőcök további életére nézve!

A szülőkkel töltött minőségi idő megerősíti az apróságokat abban, hogy fontosak és értékesek. Ezek a napok, órák, percek azok, amelyek igazán elmélyítik a családtagok közötti kötődést, bizalmat és hidat építenek közöttük. Megmutatják, hogy alkotni öröm. Bátorítják és lelkesítik a kicsiket abban, hogy merjék megmutatni mindazt a tehetséget és egyediséget, ami bennük lakozik.

Milyen hatalmas adomány, ha egy gyermek érzi az értékességét, ha mélyen hisz abban, hogy úgy ahogy van, különleges, és hogy csodálatos dolgok születhetnek általa, igaz?

Jórészt rajtunk, szülőkön áll, hogy így legyen!

A rohanó mindennapokban időt teremteni az együtt alkotásra viszont sokszor lehetetlen küldetésnek tűnhet. Lavírozni a család, a munka, a háztartás között, úgy hogy saját magunkra és az örömteli családi pillanatokra is jusson elegendő idő, nem éppen egyszerű feladat.

Akkor sem, ha tudjuk, minden egyes befektetett energia- és időmorzsa ezerszeresen térül majd meg a későbbiekben.

Miben segíthetünk nektek mi?

Gyakorló anyaként és hivatásunk gyakorlása számtalan ötlet került a tarsolyunkba, amelyek segítségével a kreatív alkotás és az együtt töltött minőségi idő öröme könnyedén, erőlködés nélkül beépíthető a mindennapokba. Ezeknek a módszereknek, technikáknak az átadása, megismertetése a célunk.

Azért fogtunk össze, hogy titeket, olvasókat elkalauzoljunk a kreativitás élményekkel teli útján.

Mivel készülünk?

Mindenekelőtt olyan online és offline programokkal, amelyek lehetőséget teremtenek ebben az elektronikus kütyük által vezérelt világban arra, hogy kicsit lelassulhassatok, s ha rövid időre is, de csak és kizárólag a családotokra, egymásra koncentrálhassatok.

Minőségi időt együtt tölteni azonban számtalan egyéb módon is lehet! Ki sem kell mozdulni hozzá!

Úgy véljük, bárhol is kerüljön sor a közös alkotásra, – otthon, utazás közben vagy épp a nagyszülőknél – hatalmas könnyebbség lehet egy használtra kész kézműves alapanyagcsomag! Nem kell a netet bújni ötletek után kutakodva, majd boltról-boltra rohangálni, vagy épp széttúrni a lakást a szükséges eszközökért. Ha akad egy kis idő, csak ki kell bontani egy ilyen csomagot, s máris kezdődhet a mókával és kacagással teli alkotás!

Blogcikkekkel, videókkal is készülünk ám! Olyan DIY ötleteket kaptok majd tőlünk, amelyek megvalósításába akkor is bátran belevághattok, ha eddig kétbalkezesnek gondoltátok magatokat!

Hiszünk abban, hogy együtt fantasztikus eredményekre vagyunk képesek.

Minden percnyi minőségi idő, minden egyes megvalósított ötlet, rutinná vált szokás hatalmas lépés gyermekeink jóléte érdekében.

Rajtunk is múlik, milyen életet élnek majd felnőttként! Közösen, lépésről-lépésre haladva pedig egy sokkal szebb és jobb világot hagyhatunk nekik örökül.

A kreativitás fejlesztés szakértői:

Kincses Annamária

Kincses Annamária

Kézműves

Kincses Ancsa vagyok, kétgyerekes anyuka, kézműves és vállalkozó. Hiszem, hogy a gyerekek fantáziája határtalan és csak hagynunk kell kibontakozni őket.

Tkalčec Petra

Tkalčec Petra

@nokonceptmama

3 fiús, Budapestet imádó anyuka vagyok, kreatív ötletekkel, Nokoncept bloggal és a Boya krétákkal színezem napjaimat.

Pál Honória

Pál Honória

Kézműves, virágkötő

Két gyermekem van, Debrecenben élünk családommal. Kézműves-virágkötő vagyok és vállalkozó. Fő tevékenységem a filc/nemez anyag és a virágkötészet keveréke.

Varga Zsófia

Varga Zsófia

Óvodapedagógus

Óvodapedagógus, kisgyermekkori finommozgással foglalkozó szakember vagyok.
2 vállalkozásom van, az egyikük a MaszatVilág, aminek most lesz a 2. szülinapja, és az OkoSuli, ami egy éves lesz.

Pin It on Pinterest